~Medet~Ya~Rab~ yeni üye
| Konu: SEVDİĞİNE KAVUŞMAK Çarş. Mayıs 14, 2008 10:28 pm | |
| Dokuzuncu asırda yetişen evliyadan, Biri dahi "Muhammed Süreymi" dir o zaman. Birgün biri gelerek, bu velinin yanına , Dedi ki: "Bir derdim var, yardım et lütfen bana." Derdi de, bir kadınla, evlenmek istiyordu, Kadın ise aksine, bunu istemiyordu. Gösterip bir odayı, ona o mübarek zat, Buyurdu ki: "Şuraya gir kapıyı kapat O kadının ismini, söyle devam üzere, Muradın tez zamanda, hasıl olur bu kere." O kimse "Peki" deyip, odaya girdi naçar, O kadının ismini, söyledi tekrar tekrar. Birkaç gün geçmişti ki, hadise üzerinden, O kadın bir gün gelip, kapıyı çaldı birden. Dedi ki: "Ben falanca, kadınım, beni dinle, Bil ki ben, evlenmeye, razı oldum seninle." O anda o kimseye, erişti bir hidayet, Kadınla görüşmeyip, etti teklifini ret. Düşündü ki: "Bir kişi, severse birisini, Mademki kavuşuyor, çok söylerse ismini. Öyleyse insanlarla, uğraşmaya ne gerek, Rabbime kavuşurum, ismini söyleyerek." O günden itibaren, o kişi gündüz gece, "Allahın zikri" ile, veli (Allahın sevdiği kullardan) oldu böylece.... | |
|